Logo TC Sportec
  • Nieuws

17 april 2020

COVID-19


De overheid heeft in samenspraak met Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie beslist dat alle sportactiviteiten ongeacht hun niveau moeten geschorst worden tot en met 3 mei 2020.

Meer info vind je hier terug.

ALGEMENE INFO VANUIT HET CLUBBESTUUR :

Beste tennisvrienden,

Ondertussen zijn we een volle maand in “lockdown” en kunnen we onze geliefde sport nog steeds niet uitoefenen. Dit doet pijn, zeker met het schitterend lenteweertje…
Ondanks deze moeilijke omstandigheden zijn onze terreinen toch tijdig heraangelegd en hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons clubhuis te voorzien van een extra olielaagje.
Je merkt het, van zodra de mogelijkheid wordt geboden om op een gezonde en veilige manier onze sport te beoefenen, staan we volledig klaar.
Wat zijn de vooruitzichten ?
- Vrij tennissen : tot en met 3 mei is het absoluut niet toegestaan om vrij te tennissen. TennisVlaanderen is evenwel volop bezig met het uitwerken van een handleiding “Play Safe & Go tennis”. Mogelijks zou toelating worden gegeven door de overheid om vanaf 4 mei vrij te tennissen mits het opvolgen van de strikte handleiding. Mocht dit het geval zijn, dan zal ieder aangesloten lid van onze club kunnen reserveren en gebruik maken van de terreinen.
- Clubhuis – interclub : Zoals jullie weten is de vooropgestelde interlubkalender volledig vervallen en kan momenteel geen competitie worden gespeeld. TennisVlaanderen is een aantal scenario’s aan het uitwerken om alsnog later op het seizoen een competitie op te starten. Je zal begrijpen dat dit niet evident zal zijn en wij als club zeker niet meer met het voorziene aantal interclubploegen kunnen deelnemen. We volgen dit op en houden jullie op de hoogte van zodra we meer nieuws hebben. Sowieso zal interclub slechts toegelaten worden wanneer ook het clubhuis (horeca) open mag zijn! Vandaar dat de club volop aan het uitkijken is voor alternatieven later op het seizoen; we denken aan een clubkampioenschap zowel voor jeugd als volwassenen dat mogelijks kan opgestart worden van zodra clubhuis mag worden geopend, organisatie van enkele vriendschappelijke ontmoetingen… Van zodra meer nieuws vanwege de overheid laten we sowieso hieromtrent bericht.
- Tennislessen jeugd – start2tennis : ook hiervoor zijn wij afhankelijk van de beslissingen vanwege de overheid. Allen die hebben ingeschreven ontvangen bericht van zodra we meer nieuws hebben. Sowieso zal dit met aangepast programma zijn en aangepaste prijzen.
- Jeugdstages : wij hebben nog altijd zeer goede hoop dat de vooropgestelde stages zullen kunnen doorgaan. Uiteraard zullen wij hier ook al het mogelijke doen om de gezondheid van de kinderen te laten primeren.
In ieder geval danken we jullie voor het begrip. Het seizoen zal ongetwijfeld een moeilijke start kennen maar we doen er alles aan om ook dit zomerseizoen succesvol te laten verlopen.
Aarzel niet onze vernieuwde website www.tcsportec.be te raadplegen. Alle nieuwsberichten zullen onmiddellijk worden opgenomen.

Hou het intussen veilig en blijf vooral gezond !

Het bestuur