Logo TC Sportec
  • Nieuws

28 april 2020

Play Safe & Go: De Regels


Vanaf 4 mei is het zover, we hoeven niet langer te improviseren in ons kot, want er zal weer een balletje geslagen worden op onze club!
Het klinkt heel eenvoudig, maar vandaag vinden we dat toch wel bijzonder. We zullen dit voorlopig wel op een andere manier moeten invullen dan we gewoon waren, want in deze heropstartfase is er nood aan duidelijke afspraken voor clubs, spelers en trainers.

In deze eerste fase wordt alleen outdoor gespeeld en is alleen enkelspel of 1 trainer met max. 2 lesvolgers per terrein mogelijk.

Heb je meer vragen over de regels, dan kan je de meeste antwoorden op de site van Tennis Vlaanderen terugvinden.

Hieronder vind u de regels terug die gelden voor elke speler:

Reserveer je terrein online (enkel outdoor)
Tennis & Padel 1 tegen 1
Lessen: 1 trainer + 2 spelers
Kleedkamers, cafetaria & clubhuis zijn afgesloten
Zorg overal voor 1.5m social distance
Kom juist voor je reservatie & ga erna naar huis
Was je handen minimum 2 keer (voor & na)
Geef geen handshake, tik met je racket
Geen vuilnisbakken aanwezig, neem je afval mee
Wissel van kant met de klok mee
Desinfecteer sleepnet na gebruik
Markeer je ballen & raak enkel deze met je markering aan
Gebruik je eigen handdoek & racket
Kinderen -12 jaar moeten vergezeld zijn door 1 ouder


Alle regels zijn ter plaatse op de club duidelijk zichtbaar aangebracht. Wij vragen met aandrang dat ieder zijn verantwoordelijkheid opneemt, zodat wij niet gedwongen worden om onze club te moeten sluiten. Dit zou bijzonder jammer zijn voor al de spelers die de regels wel stipt naleven.

Uiteraard is het zo dat de terreinen enkel kunnen bespeeld worden door de leden van de club. Gelieve bij het spelen zorg te dragen van onze terreinen (aangepast schoeisel en terreinen niet te betreden bij regen).

We bevestigen jullie dat het zal mogelijk zijn om vanaf woensdag 29 april om 20u de terreinen online te reserveren. Om zoveel mogelijk leden de kans te bieden om te spelen zal het voorlopig slechts mogelijk zijn om 1u te reserveren. Van zodra gespeeld kan onmiddellijk opnieuw een terrein worden gereserveerd.

We zullen niet nalaten jullie onmiddellijk op de hoogte te stellen wanneer we toelating hebben voor de organisatie van lessen, interclubs, opening clubhuis, dubbels te spelen…

We wensen jullie alvast zeer veel tennisplezier.